0

Kanelbullens dag =D

Idag är det kanelbullens dag och det märks av i butiken jag arbetar i kan jag lova, folk köper bullar som galningar!! =D
Själv älskar jag kanelbullar, ja egentligen allt kaffebröd =D
MEN nu ska jag ju inte äta sånt då det är massvis med socker i, men inre ska jag deppa ihop för det, jag hittade recept på LCHF kanelbullar!! Faktiskt jättegott =P

Recept från 56kilo.se

Degen:
4 små ägg
4 msk sötning (jag tog björksocker men du kan använda sukrin eller ica stevia strö eller dylikt.)
1 dl standardmjölk eller grädde
0,5 dl kokosmjöl (aman prana)
1,5 dl mandelmjöl (selton)
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
Ägg och mandelflisor till gardering
Kanelsmöret:
100 g mjukt smör
1 msk kanel
2 msk sötning

Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst och luftigt (jag vispade läääänge). Blanda de torra ingredienserna och blanda ner. Avsluta med att blanda i mjölken/grädden. Låt stå ca 10 min och sen kavlas degen ut mellan två silikondukar eller oljade bakplåtspapper (Rekommenderar starkt silikonduk). Ta bort översta pappret när du fått en fin rektangel. Blanda det mjuka smöret med kanel och sötning och klicka ut på degen, smeta sedan ut försiktigt.
Med hjälp av bakplåtspappret och kanske en degspatel rulla ihop degen till en lång rulle. Skär i 3 cm tjocka skivor och lägg i bullformar. Pensla med uppvispat ägg och strö mandelflisor på.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.